jueves, 2 de junio de 2011

L’origen del 15M

Internet i les xarxes socials van ser l'origen del moviment ciutadà anomenat 15M, Actualment la seva pàgina en Facebook compta amb més de 50.000 seguidors, també està en Tuenti i en Twitter, #spanishsrevolution #acampadaensol tenen prop de 10.000 seguidors.
Des de la xarxa ha calat en la nostra societat i ha arribat fins a la mateixa Porta del Sol de Madrid, secundat per altres ciutats: A Bilbao, València, Sevilla, Granada, Santiago, la Corunya, Vigo, Pontevedra…. Fins i tot a continuat enfront de les Ambaixades i Consolats espanyols. En altres països com Budapest, Berlín, Atenes, Ciutat de Mèxic.
Tot sorgeix des de Internet de la mà de la joventut que indignada manifesta el seu malestar davant la situació actual del País. El moviment Democracia Real Ya, agrupa a estudiants, aturats, 'mileuristes' i treballadors sobradament preparats. El que es va iniciar com una protesta estudiantil s'ha sumat la resta de la societat, entre els milers de persones indignades hi ha centenars de persones que passen dels 50 anys, molts han acompanyat als seus fills, néts.
En plena campanya electoral la classe política va veure parcialment minvada la seva promoció, ja que mitjançant un grup d'insatisfets, contestataris, ciber-rebels e es va qüestionar la labor de la classe política i econòmica, com el moviment diu en molts dels seus missatges: “no som mercaderia en mans de banquers i polítics”.
Un grup petit que va començar en Internet i va sortir al carrer ha despertat l'atenció i simpatia de milers de persones que es van sumant a les seves reivindicacions i protestes, donant un toc d’atenció a la classe política perquè reflexioni, la societat està farta.
Entre els seus proclames es troben l'agudesa de la crisi amb un atur juvenil major del 43%, una joventut sense futur, al costat del desencantament i pèrdua de credibilitat de la classe política, ja que el ciutadà veu impotent com des de la política no es fa gens per solucionar els problemes del país, incapaç d'oferir un relat atractiu al seu electorat i amb dirigents als quals solament els interessa fer declaracions buides, incloent fins i tot en les llistes tancades imputats en casos de corrupció, recolzant-los en els seus respectius mítings, sent indecent l'espectacle que estan donant.
La població espanyola amb la seva mobilització ha dit Prou!!. Un cinquè poder ha nascut en l'ombra amb Internet i les xarxes socials. Molta gent s'està organitzant, s'està mobilitzant, molta gent està cansada de la corrupció, dels polítics del sistema. Alguna cosa nova està succeint a Espanya, un esperit de lluita i acció recorre el país després de que els ciutadans estiguin farts dels polítics, sindicats i periodistes venuts al poder global i mundial.
Un dels missatges del moviment 15M és: "Volem un canvi polític, social i econòmic". És una manera de dir que la societat vol altres valors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario