domingo, 8 de mayo de 2011

L’ hipertext

L’ hipertext suposa un gran avantatge, donat que permet modificar un text sense perdre l’original, la qual cosa atorga a l’ informació, estabilitat i flexibilitat.
Els documents poden renovar-se constantment de manera flexible, versàtil, canviant l’ordre si fos necessari. A més, la informació generada es més fàcil de duplicar i difondre sense gaire cost ni esforç o pèrdua de qualitat, ja que es pot emmagatzemar en dispositius portàtils. Al incorporar-se les xarxes electròniques (internet), els continguts es poden moure i compartir de manera ràpida i fluida amb infinitat de usuaris, sent molt més accessibles.
Es redueix l’escala temporal ja que el contingut està allà per a quan l’usuari el vulgui, sense horaris.
L'aparició del hipertext dins el context social, polític i econòmic actual implica o està implicant un canvi cultural i estructural.

El hipertext suposa que hi hagi una mena d'acceleració uns fast time que no només implica una adaptabilitat constant a noves situacions sinó que també modifiquen les nostres estructures simbòliques.

5 comentarios:

  1. Crec que l'hipertext és una avantatge cultural important però que neccesita el seu temps d'assimilació i pràctica,especialment en relació al canvi d'hàbits dels usuaris, i especialment pel que comentes respecte a l'adaptabilitat a noves situacions i noves estructures simbòliques.

    ResponderEliminar
  2. L'hipertext suposa una adaptabilitat permanent a un nou mitjà de comunicació ja que l'hipertext està en constant evolució. Suposa una participació activa , interactiva que enriqueix tant a l'emisor com el receptor sense lligadures tradicionals d'impressió textuals líneals.

    ResponderEliminar
  3. Aquesta participació activa crea nous tipus de pensament i d'expressió. Enriqueix tant a l'emisor com al receptor ja que hi ha una constant connectivitat que pot ser modificada. No hi ha res permanent, tot al contrari ens permet flexibilitat. I no només flexibilitat de factor sinó que en tots els àmbits entesos.

    ResponderEliminar
  4. Ambla aparición de l'hipertexto el text adquireix noves dimensions. Els enllaços hipertextuals permeten l'accés al món hipertextual de dins i fora, ja que els documents hipertextuals poden ser independents (un CD) o integrar-se en una xarxa (Internet). El text hipertextual és, per tant, limitat i sense límits, flexible, obert, en permanent construcció, modificació i ampliació.

    ResponderEliminar
  5. Segons la tesi de Negroponte, l'adequada comprensió dels canvis que importa la "societat de la informació" es troba a la irrevocable i imparable transformació dels àtoms a bits. Si abans el comerç, l'educació, l'art i la cultura es verificaven a través del transport d'un cúmul més o menys de partícules indivisibles d'ara endavant elles s'ha de realitzar mitjançant la transferència de partícules d'informació. El desenvolupament futur de la informàtica apunta cap a la millora de la interfície, sosté Negroponte, això és l'optimització de la interacció entre ordinadors i persones, l'evolució ha estat posposada més per manca de perspectives que per insuficiència tecnològica. Més encara, l'autor anuncia l'adveniment de "agents d'interfície personalitzats", que s'avenen a les necessitats i predileccions de cada usuari, recorrent a múltiples alternatives de comunicació entre aquest i l'ordinador (visual, auditiva i tàctil).

    ResponderEliminar